Ақшаға алынған дүние болған соң қандай дүние болса да, ұзақ қызмет еткенін жанымыз қалап тұратыны өтірік дүние емес-ті. Сол секілді біз біле бермейтін бірнеше заттардың тізбегіне кеңінен көңіл аударсақ дейміз. Біздің ойымызша, тоңазытқышқа түскен дүниенің барлығы біраз уақыт қызмет атқарарлықтай, үлкен сеніммен өмір сүреміз. Бөлме температурасы сақталса болды, көкөніс, жеміс-жидектердің асханада бірнеше күндеп, апталап тұра беретіндігі бірнешеуіміздің өмірінде кезігетінін ескеріп, тіпті тоңазытқышта сақтауға болмайтын көкіністер тізімін бүгінгі күннің мәселесі етіп алуды жөн көрдік.
Толығырақ:
https://massaget.kz/kyizdarga/kulinariya/44382/
Материалды көшіріп басқанда Massaget.kz сайтына гиперсілтеме міндетті түрде қойылуы тиіс. Авторлық құқықты сақтаңыз
Ақшаға алынған дүние болған соң қандай дүние болса да, ұзақ қызмет еткенін жанымыз қалап тұратыны өтірік дүние емес-ті. Сол секілді біз біле бермейтін бірнеше заттардың тізбегіне кеңінен көңіл аударсақ дейміз. Біздің ойымызша, тоңазытқышқа түскен дүниенің барлығы біраз уақыт қызмет атқарарлықтай, үлкен сеніммен өмір сүреміз. Бөлме температурасы сақталса болды, көкөніс, жеміс-жидектердің асханада бірнеше күндеп, апталап тұра беретіндігі бірнешеуіміздің өмірінде кезігетінін ескеріп, тіпті тоңазытқышта сақтауға болмайтын көкіністер тізімін бүгінгі күннің мәселесі етіп алуды жөн көрдік.
Толығырақ:
https://massaget.kz/kyizdarga/kulinariya/44382/
Материалды көшіріп басқанда Massaget.kz сайтына гиперсілтеме міндетті түрде қойылуы тиіс. Авторлық құқықты сақтаңыз
Ақшаға алынған дүние болған соң қандай дүние болса да, ұзақ қызмет еткенін жанымыз қалап тұратыны өтірік дүние емес-ті. Сол секілді біз біле бермейтін бірнеше заттардың тізбегіне кеңінен көңіл аударсақ дейміз. Біздің ойымызша, тоңазытқышқа түскен дүниенің барлығы біраз уақыт қызмет атқарарлықтай, үлкен сеніммен өмір сүреміз. Бөлме температурасы сақталса болды, көкөніс, жеміс-жидектердің асханада бірнеше күндеп, апталап тұра беретіндігі бірнешеуіміздің өмірінде кезігетінін ескеріп, тіпті тоңазытқышта сақтауға болмайтын көкіністер тізімін бүгінгі күннің мәселесі етіп алуды жөн көрдік.
Толығырақ:
https://massaget.kz/kyizdarga/kulinariya/44382/
Материалды көшіріп басқанда Massaget.kz сайтына гиперсілтеме міндетті түрде қойылуы тиіс. Авторлық құқықты сақтаңыз
Кейбір тағамдар төмен температурада бұзылып қана қоймай, дәмі мен түрін де жоғалтады. Төменде айтылған тағам түрлерін тоңазытқышта сақтамауға кеңес береміз.

Авокадо
Авокадоны тоңазытқышта сақтасаңыз, ол жұмсара түседі. Бірақ бұл оның піскенін емес, дымқылданғанының белгісі.

Картоп
Картоп -7 градустан төмен температурада тұрса, дәмі бұзылады. Соның салдарынан құрамындағы канцерогенді акриламид әдеттегінеден көп болады.

Шоколад
Суықта шоколадтың беті ақшылданып кетеді. Бұл кристалды қант. Суықта қалған шоколадтың дәмі кетіп, түрі өзгереді.

Тропикалық жемістер
Төмен температурада жемістер дәмін жоғалтып, зиянды зат бөледі. Сондықтан жемістерді ұағазға орап, шкафта сақтаңыз.

Райхан
Райхан гүлін суға салып қойыңыз. Тоңазытқышта оның гүлдері түсіп, иісін жоғалтады.

Үрме бұршақ
Бұршақ суықта түрін өзгертіп қана қоймай, пайдалы заттарына да жоғалтады. Сондықтан оны сақтау үшін мұздатқышта қатырған дұрыс.

Пияз
Тоңазытқышта пияз жұмсарып, тез бұзылады. Жұмсаруының себебінен бактериялардың тууына жол береді.

Кофе
Кофені ешқашан тоңазытқышта сақтамаңыз. Егер тоңазытқыштағы иісті кетіргіңіз келсе ғана, оны сол жерге салып қоюыңызға болады. Кофе суықта өз иісін жоғалтып, өзге иістерді бойына сіңіреді.

Зәйтүн майы
Зәйтүн майын +12 до +16 °С температурада сақтауға кеңес береміз. Суықта тұрса, оның құрамы өзгеріп, сұйық күйден қоюланып кетеді.

Бал
Бал суықта тұрса, құрамындағы барлық пайдалы қасиетінен айырылады. Балдың сақтау мерзімі шектеусіз. Бірақ оны банкада жабық күйінде, қараңғыда сақтаған жөн.

Қызанақ
Тоңазытқышта тұрған қызанақтар барлық дәмін жоғалтып, қызаруын тоқтатады.

Нан
Кейбір адамдар нанды да тоңазытқышта сақтайды. Егер нан үйде көп болып, бұзылып кету қаупі болса, одан қатқан нан жасағаныңыз әлдеқайда пайдалы.

Баклажан
Баклажандар да қызанақтар секілді суықта бүрісіп, түрін де дәмін де жоғалтады. Сондықтан бөлме температурасында сақтаған қолайлы.

Банан
Суықта бананның барлық сұрпы тез қарайып, дәмсіз бола бастайды. Қара банандар әдетте шамасынан тыс пісіп кеткендер. Банандар тасымалдау барысында дұрыс сақталмағандықтан қарайып жатады.
stan.kz
Пікірлер